Tyumen onderzoekers ondervraagd Yulia Shakurskaya, de belangrijkste theaterregisseur. Wat is er over bekend?

Wat is er gebeurd?

Vorige week, Tyumen onderzoekers nam een hoge ambtenaar, Yulia Shakurskaya, voor ondervraging. De media schreven dat ze verdachte werd in de strafzaak. Volgens de Znak.com gaat het om oneigenlijke uitgaven voor de wederopbouw van een van de culturele voorzieningen, die op de balans van de regionale overheid staat. Een van de afleveringen in de zaak betreft de diefstal van budgetgelden bij de aankoop van deuren. Het is niet bekend om welke objecten het precies gaat.

“Ze werd niet aangeklaagd, ze werd ondervraagd als getuige, als onderdeel van de zaak tegen een andere persoon,” zei een bron 72.ru dicht bij Shakurskaya.

Echter, deze informatie is niet officieel commentaar door onderzoekers.

Volgens de website van de Tumenpro.ru, onderzoekers ondervraagd de ambtenaar als onderdeel van een strafzaak gestart voor misbruik van het kantoor. Volgens hen waren ordehandhavers geïnteresseerd in reparatiewerkzaamheden in The Dramatheatre, toen het bedrijf “Precious Stone” daar granieten tegels veranderde. Naar verluidt is er tijdens reparaties in 2017 in plaats van een tegel werd toegepast een andere, minder dikte. Ondertussen begon Joelia Shakurskaya dit feit te verbergen.

De redactie van de website 72.ru de aannemer uitlegde dat het werk in het kader van het contract was uitgevoerd, er geen klachten tegen hen werden ontvangen, de onderzoekers van de eigenaar niet werden gebeld.

Volgens de directeur van het theater Sergej Osintsev heeft hij geen informatie over de kwaliteit van het reparatiewerk.

“Ik heb te maken met creatieve kwesties als een consument die loopt rond het theater zonder het te merken schendingen, maar ik ben geen expert,” zei Osintsev.

Heeft de ambtenaar echt een ontslagaanvraag geschreven?

“Het bewijs dat ze een ontslagbrief schreef is een leugen. Yulia Valeryevna werkte en werkte, zei dat haar eigen bron 72.ru.

Yulia Shakurskaya zelf zegt dat ze zich nu niet goed voelt, ze is ziek.

“Ik heb een officieel persbureau om mijn opmerkingen voor te bereiden. Ik ben met ziekteverlof”, legt Joelia Shakurskaya uit.

Tegelijkertijd legde de persdienst van de Tyumen Concert and Theatre Association, waar Shakurskaya adviseerde om te solliciteren, uit dat hun baas werkt.

“Ik kreeg te horen dat ze aan het werk was, ze had een vergadering de hele dag en had een zweefvliegtuig,” Elena Crook, public relations officer bij de Tyumen Concert and Theatre Association, vertelde verslaggevers 72.ru.

Wat werd er nog meer gezien door Joelia Shakurskaya?

De naam van Joelia Shakurskaya werd alom bekend na het schandaal dat zich in 2015 voordeed. Toen schreef het personeel van het museum van iso een brief aan de gouverneur waarin hij klaagde over de acties van Shakurskaya en de directeur van het museumcomplex vernoemd naar Slovtsov Natalia Khvoshantseva. Zij meldden dat de ambtenaren ’s nachts verwijderd uit het fonds drie schilderijen van de kunstenaar Yuri Rybyakov. Later bleek dat de schilderijen als geschenk aan het Salehard Museum werden gekozen ter ere van de herverkiezing van de gouverneur van Yamal. Dankzij deze zaak werd Tyumen gesproken over op het Eerste Kanaal. Ambtenaren zijn het voorwerp geworden van grappen van de populaire tv-presentator Ivan Urgant.

Daarna besloot de voormalige gouverneur van onze regio, Vladimir Yakushev, hoge ambtenaren te ontslaan. Zowel Khvostov als de directeur van de regionale afdeling cultuur Yulia Shakurskaya verloren hun posities.

De relatie met de kunstenaar Joeri Rybyakov, die het schilderij verloor, werd de dag na het incident beslecht. Er werd een contract gesloten met de schilder om het schilderij te kopen. En de ex-gouverneur zelf ontmoette Rybyakov en verontschuldigde zich bij hem.

Andere spraakmakende zaken met Tyumen-ambtenaren

Het is niet de eerste keer dat hoge ambtenaren van Tyumen onder de aandacht komen van ordehandhavers. In het voorjaar van dit jaar heeft de FSB het hoofd van de belastingdienst voor de regio Tyumen, Tamara Sykov, aangehouden. Volgens de 72.ru’s eigen bron van informatie, een advocaat begon onmiddellijk te werken met een hoge ambtenaar. Daarna, in augustus, werd de hoogste belastingman vervangen door een zekere mate van terughoudendheid – van huisarrest tot een abonnement om niet te vertrekken. Volgens een versie, ze wordt beschuldigd van fraude, het onderzoek wordt uitgevoerd door de regionale FSB.

Wat is het einde ervan?

Waarom nu over de officiële Yulia Shakurskaya is achterstallig hype – officieel en in detail geen commentaar geven op de wetshandhavingsinstanties, noch haar persdienst. Nu zegt de theaterchef, die vorige week door onderzoekers werd ondervraagd, dat ze met ziekteverlof is, hoewel haar ondergeschikten zeggen dat ze werkt.

Geef een reactie