Gleb Samoilov in Tyumen: 13 vragen aan de muzikant over creativiteit, nieuwe band en “Agatha Christie”

Vandaag, 19 maart, treedt de Russische rocklegende Gleb Samoilov op in Tyumen samen met The Matrixx. Tyumen fans zullen niet alleen blij zijn met nieuwe nummers, maar ook met hun favoriete nummers van agatha Christie. Gleb Samoilov kwam een paar dagen voor het concert naar onze stad om het optreden met het symfonieorkest te repeteren.

Tussen de repetities door bezocht Gleb Samoilov de redactie van de 72.RU om met onze lezers te communiceren en hun vragen te beantwoorden. De legende van de Russische rock was in een geweldige stemming en maakte veel grapjes. Voor het interview, rapporteerde hij over een ventilator die hen van stad aan stad achtervolgde, zodat vertelde hij ons niet welk hotel hij binnen had geregeld. Maar hij hield van het Tyumen weer. Ze heeft waarschijnlijk de stemming van de muzikant bepaald. 13 vragen aan Gleb Samoilov en de antwoorden daarop zijn hieronder.

“Waarom ben je met een symfonieorkest naar Tyumen gekomen? Is dit een nieuwe trend in rock?

“Omdat we in onze tijd zulke concerten in Moskou en Sint-Petersburg hebben gegeven, hebben we zo’n programma geopend. Sommige organisatoren willen ons alleen in deze hoedanigheid uitnodigen. Tyumen werd opgenomen in de lijst van steden waar de organisatoren nemen om te betalen voor het orkest. Wij zijn niet degenen die kiezen. Optredens met het orkest begon in de ruige jaren met Deep Purple en The Beatles. Natuurlijk waren zij de eersten die hiermee begonnen.

Je staat al sinds 1988 op het podium. Hoe is het mogelijk om al die jaren op de verkwikkende en dat de muziek niet vervelen?

“Ik zou niet zeggen dat deze jaren zijn verstreken op de verkwikkende. Muziek is het enige dat bij mij blijft. Familieomstandigheden kunnen veranderen, vrienden verschijnen en een deel, maar muziek is er altijd. Dat is het enige wat ik kan doen. Ik heb verder niets geleerd.

– Na zoveel jaren, zijn je gevoelens veranderen voor de voorstelling?

“Gevoelens zijn anders. Op het podium raak ik niet meteen in woede. Echter, wat ik leuk vind aan The Matrixx is dat ik me op mijn gemak voel. Van het eerste concert, dat bijna 9 jaar geleden was (20 april 2010 in Izhevsk. Op dat moment wist het publiek geen van onze liedjes. Ik voelde toen, ja, ik vond mezelf eindelijk.

“Your last album, “Hello”, werd uitgebracht in 2017. Is er een nieuwe aan de gang?

“Ik dwing mezelf om niets te doen. Dan wordt hij geboren en dan worden ze geboren.

– Heb je het nieuws gevolgd dat er vorig jaar vervolgingen waren tegen rappers en andere muzikanten, hoe hebben ze hun concerten afgezegd en gearresteerd?

“Eerst was er hoop voor rockers dat ze de “oranje revolutie” niet zouden laten gebeuren. Dan naar de rappers. Toen realiseerden ze zich dat er toch geen revolutie zou zijn, dus besloten we om ze allebei op de zaak te etteren en niet op de zaak. Het is OK. Het wordt nog erger, maak je geen zorgen.

“Waren er angsten dat ze jou ook zouden pakken?”

“Ik ben niet zo iconisch. Niet herkenbaar genoeg om een show-by-show proces te maken.

“Vorig jaar was er een schandaal bij The Nastia. Daar weigerden enkele artiesten op te treden omdat het ministerie van Defensie deelnam aan het festival. Wat vind je daarvan?

“We traden op op een klein podium. De tanks gingen daar niet heen. Ik heb een slechte houding ten opzichte van het feit dat onze oorlog is meer en meer een deel van ons leven, dat we worden voorbereid op oorlog in het bijzonder. Daar word je helemaal niet blij van. Oorlog is geld. De moderne wereld kent geen oorlogen voor gerechtigheid.

Een beetje over creativiteit. Hoe verloopt het lied? Wordt dit proces gemarteld of niet?

“Het gebeurt. Vroeger had ik het gevoel dat ik een liedje wilde schrijven. Ik wil een liedje. Nu doe ik verschillende dingen: muziek, liedjes, lawaai. Ik weet het niet, ik heb het gevoel dat ik te veel geschreven heb.

Voel je je alsof je geweest bent?

“Het album “Hallo” vatte in principe zo’n bepaalde eigenschap samen, waarvoor ik op een soloreis ging. Er is een ring van mijn leven.

“Vind je het niet leuk om op te treden voor een groot publiek?” Je doet soms nog creatieve avonden, hè?

“Ja, ik vind het leuk als ik mensen zie die ik zing, als ik naar ze kan kijken, communiceren, iets concreets kan zeggen. Creatieve avonden zijn een zeer onbemind formaat van mijn. Dat moest ik doen. Er was zo’n drawdown. Er waren veel van dergelijke drawdown periodes. Er waren niet minder mensen in Agatha toen ik het kleine ding schrapte om Doshirak te kopen. In het algemeen verzamelde agatha Christie’s afscheidstournee “Epilogue” alleen stadions in Moskou en Sint-Petersburg in het algemeen, en toen ze naar Rusland gingen, gebeurde het dat 500 mensen naar het concert of minder kwamen. Daarom is de mythen over de hyperpopulariteit van Agatha Christie en over waanzinnige vergoedingen -.

Vind je het leuk om gevraagd te worden om een handtekening te krijgen?

Geef een reactie