“Ik probeer het medicijn in het buitenland te kopen via vrienden”: uit de apotheken van Tyumen verdween de remedie tegen epilepsie

Inwoners van Tyumen, die lijden aan epilepsie, zeggen dat ze gedurende enkele dagen op rij het medicijn dat ze nodig hebben niet kunnen vinden. Goedkope tabletten kosten van 330 tot 450 roebel (voor een verpakking van 50 stuks). Ze helpen mensen die lijden aan epilepsie omgaan met aanvallen. Toen de burgers merkten de verdwijning van een belangrijk geneesmiddel, wat mensen die dit geneesmiddel nodig hebben zeggen, en deskundigen van de gezondheid – lees hieronder.

“Ik kocht het medicijn begin april voor zelfisolatie. Ik ging er immers van uit dat andere landen ook op zichzelf zijn en dat er problemen kunnen zijn met het aanbod. Laatst begon het te eindigen. Belde de apotheek, waar ik te horen kreeg dat het medicijn niet eens de leverancier is. Ik vond een paar links op het internet, er was informatie dat de zendingen gestopt. Het is niet duidelijk voor welke periode. Deskundigen verwijzen naar het feit dat er analogen zijn. Maar van hen, om eerlijk te zijn, ik voel me slecht, ze niet bij me past , – vertelt over het probleem inwoner Tyumen.

Volgens haar is het meisje nog niet klaar om nieuwe medicijnen te testen.

“Immers, niemand sluit het feit uit dat ze niet zullen stoppen met aanvallen, ook het is sterke drugs, en het lichaam reageert op hen onbegrijpelijk – troebel in de ogen, ze veroorzaken zwakte, slaperigheid, en ik heb zelfs verminderd gehoor. Ik probeer de drug in het buitenland te kopen via vrienden, maar het is problematisch,’ voegde ze eraan toe.

Het ministerie van Volksgezondheid van de regio Tyumen legde uit dat ze niet konden helpen bij dit probleem te wijten aan het feit dat dit geneesmiddel niet is geclassificeerd als preferentiële. Benefietmedicijnen zijn beschikbaar voor het publiek. Op het meldpunt van de apotheek verwijzing “Uw geneesmiddel” naar de journalist 72.RU bevestigd dat dit geneesmiddel niet beschikbaar is in apotheken in Tyumen.

“Het medicijn is al zo’n drie weken weg. Waarom het medicijn niet is – we hebben geen informatie. We nemen deze informatie van het ministerie van Volksgezondheid. Meestal nemen we de informatie op maandag, dit reageerde niet, vertelde terug te bellen naar de volgende. Het medicijn is niet eens verkrijgbaar bij apotheek leveranciers in heel Rusland, dus apotheken kunnen het niet bestellen. Er zijn analogen, waar de belangrijkste stof is een, maar de fabrikanten zijn verschillend. Het is echter nog steeds noodzakelijk om een arts te raadplegen en te raadplegen, – de antwoordlijn beantwoord.

Eerder schreven we dat antimalariamiddel met de werkzame stof hydroxychloroquine verdween uit Tyumen apotheken. Als gevolg hiervan kunnen de Tyumens, die lijden aan reumatoïde artritis en systemische lupus erythematosus, geen vitaal medicijn kopen en proberen handelaren op het internet veel geld voor het medicijn te krijgen. Dit was het geval met de 21-jarige Tyumen Anastasia Kryachkova. Na publicatie kreeg het meisje een recept voor het medicijn voorgeschreven, maar een andere inwoner van Tyumen werd geconfronteerd met een soortgelijke situatie.

Begin mei, ouders van kinderen gediagnosticeerd met spinale musculaire atrofie geconfronteerd met een gebrek aan medicatie. Negen families hebben een klacht ingediend bij het openbaar ministerie dat ze niet worden aangeschaft. Later werd bekend dat het geneesmiddel slechts voor één kind zal worden gekocht, en de overige 20 zullen hun beurt moeten afwachten.

Geef een reactie