“Hoe leef ik.” Vanwege coronavirus bleef de zeehond met artritis zonder een belangrijk geneesmiddel

Antimalariamiddel met de werkzame stof hydroxychloroquine verdween uit de apotheken van Tyumen. Als gevolg hiervan kunnen de Tyumens, die lijden aan reumatoïde artritis en systemische lupus erythematosus, geen vitaal medicijn kopen en proberen handelaren op het internet veel geld voor het medicijn te krijgen. Dit was het geval met de 21-jarige Tyumen Anastasia Kryachkova. Het meisje lijdt aan reumatoïde artritis en tolereert het in ernstige vorm. Het medicijn is nodig voor haar om het leven te behouden. Bij afwezigheid ervan begint de pijn. Je moet Anastasia’s medicijnen je hele leven drinken, voorheen waren er geen problemen met de aankoop van het medicijn.

VIDEO RECLAME
Video bekeken

– Apotheken zeggen dat sinds maart geneesmiddelen met hydroxychloroquin (handelsmerken “Immard” en “Plaquinil”) niet leveren. Er wordt gemeld dat de geneesmiddelen werden gekocht voor de behandeling van COVID-19, in Rusland nu zijn ze niet – alle leveringen aan apotheken zijn gesloten. Hoe leef ik dan? Elke dag zal mijn gezondheid zonder deze medicijnen beginnen te verslechteren, tot het punt dat ik kan stoppen met lopen, zegt Anastasia Kryachkova.

Het meisje begon te zoeken naar Russische analogen van geneesmiddelen in apotheken, beseffend dat ze niet precies wist hoe haar lichaam zou reageren op hen, maar ze waren ook niet beschikbaar. Anastasia ging naar de kliniek waar ze werd behandeld, maar ze was gesloten vanwege de pandemie – alle aanvragen voor geneesmiddelen die ze werd aangeboden om te geven via de telefoon. Tyumenka wilde dat ze werd vervangen door een receptformulier, omdat de medicijnen erin verouderd zijn en niet geaccepteerd.

— De kliniek zei dat ze de database zouden bekijken, maar ik heb nieuwe papieren, ik heb ze niet in de database gebracht. Niemand luisterde naar me. Ik kreeg net te horen, “Alles wat je hoort te doen, je gaat worden ontslagen.” Maar wat er geschreven staat, ik drink niet en heb lange tijd geen recept aangevraagd, zegt Tyumenka.

De gezondheidsdienst van de regio Tyumen meldde dat zij geen controle hebben over het aanbod van particuliere apotheekketens.

Aankopen van preferentiële geneesmiddelen (vrij van recept) worden gedaan onder een internationale generieke naam. Alle begunstigden krijgen preferentiële geneesmiddelen”, aldus het ministerie van Volksgezondheid in de regio Tyumen.

Op dit moment bleef Anastasia Kryachkova achter zonder de vrije uitgifte van de benodigde medicijnen. Op het internet worden ze verkocht met een enorme mark-up – 2100 roebel voor een pakket met 30 tabletten. Voorheen kon je kopen voor 300 roebel.

Begin mei, ouders van kinderen gediagnosticeerd met spinale musculaire atrofie geconfronteerd met een gebrek aan medicatie. Negen families hebben een klacht ingediend bij het openbaar ministerie dat ze niet worden aangeschaft. Later werd bekend dat het geneesmiddel slechts voor één kind zal worden gekocht, en de overige 20 zullen hun beurt moeten afwachten.

Geef een reactie