‘Ik dacht dat de baby kinderziektes had’: ‘Ik heb het over hoe haar familie besmet raakte met COVID-19’

Maria Suvorova nam, net als veel andere Tumens, de verspreiding van coronavirusinfectie niet al te serieus. En ik had nooit gedacht dat haar familie ooit zou worden beïnvloed door COVID-19. Tot een paar weken geleden belde haar moeder haar en vertelde haar dat ze een positieve test had gekregen. De vrouw raakte niet alleen zelf besmet, maar gaf de infectie ook door aan haar dochter en kleindochter. Maria vertelde persoonlijk over hoe de ziekte voorkomt bij baby’s en volwassenen, hoe ze worden behandeld voor coronavirus en in welke omstandigheden patiënten zijn in voor meerdere weken.

De eerste persoon die besmet raakte in de familie was zijn grootmoeder. Ze sprak met een vrouw die later COVID-19 bevestigde. Terwijl de diagnose werd verduidelijkt, Maria Suvorova’s moeder wist niet dat ze in contact was met de coronavirus man – ze slaagde erin om haar kleindochter te bezoeken.

“Mijn moeder kwam me helpen met mijn dochter. Maar er was geen reden tot bezorgdheid: noch zij, noch mijn kind vertoonde symptomen. Na een tijdje werd bekend dat de vriend besmet was, zei Maria Suvorova. Toen ging mijn moeder naar het ziekenhuis. Ze had bilaterale longontsteking. Ze was zo bang dat ze ons kon infecteren, dus ze leed aan heel wat ziekte.

En hoewel mijn grootmoeder in de medische inrichting was, was de familie er zeker van dat de coronavirusinfectie niet tot hen kwam. Maar plotseling begon het kind veel te huilen.

“Ik dacht dat mijn dochter haar tanden sneed. Ze heeft koorts. Van ongewone manifestaties – braken. Ik belde onze verpleegster, beschreef wat er met de baby gebeurde, en zei natuurlijk dat mijn oma een coronavirusinfectie had. Maar tot het laatste was ik er zeker van dat zoiets ons niet zou beïnvloeden. En COVID-19 is een sprookje,” zei Maria. “De dokter kwam, maar om de een of andere reden zonder de juiste kleren. Hoewel ik je een paar keer gewaarschuwd heb dat we contact hebben.

Toen werd Mary naar de kliniek op Lenin gestuurd, waar zij en haar dochter naartoe gingen. Het meisje had een uitstrijkje en werd naar huis gestuurd. In de avond, toen niets problemen voorspelde, kreeg de telefoon van de zeehond een bericht: COVID-19 werd bevestigd.

“Hoe zo. Dochters hebben al medicijnen gegeven, ze voelt zich goed. En we worden verteld om te verzamelen en bel een ambulance om naar Komsomolskaya (naar het besmettelijke ziekenhuis. Ik had zelf geen symptomen. Een gezonde man. Maar het uitstrijkje in het ziekenhuis nog steeds genomen. Meerdere malen kreeg ik vreemde resultaten van tests: COVID-19 was als, maar in twijfel, – zegt Tyumenka.

Hoe coe-patiënten worden behandeld

Bijna een week later kreeg Maria te horen dat ze ook ziek was. Maar gedurende de hele tijd in het ziekenhuis, haar temperatuur steeg slechts een keer. Echter, de patiënt werd voorgeschreven behandeling: druppels in de neus en antibiotica. Het kind kreeg net een injectie.

Ik was zo bang. Dit nieuws dat iemand stierf, iemand werd ziek, zaaide paniek in mij. Ik dacht dat als ik coronavirus zou krijgen, het leven niet meer hetzelfde zou zijn. Ik ben behoorlijk van slag. Ik huilde. Op zoek naar ondersteuning op Instagram. Maar de reactie van veel van mijn vrienden was gemengd. Om eerlijk te zijn, vond ik het jammer om iedereen over mijn problemen te hebben verteld. Maar de dokter raadpleegde me en zei dat de coronavirus infectie is van de groep van ARD. Toen ben ik gekalmeerd”, voegde Maria Suvorova eraan toe.

De doos, waar de familie van twee lag, werd gescheiden van alle. De omstandigheden in het besmettelijke ziekenhuis, zoals het meisje uitlegde, zijn normaal. Maar ze riskeert het niet wassen van het kind in de ziel van de instelling.

Zo lang opgesloten worden was een te moeilijke situatie voor de tyumenka. En ze maakte zelfs een grappige video van de afdeling.

Bekijk dit bericht op Instagram
Wanneer de krachten opraken, de zenuwen zijn ondeugend en heel graag naar huis te gaan – in de loop van alle methoden 😁 ik hoop dat je het leuk vindt😉🤞 ⠀ #пуститедомой #самоизоляция #covi̇d19 #инфекционка

De coronavirusinfectie van het meisje is voorbij. Maar haar moeder niet. Maar omdat de ziekte asymptomatisch was, stelden artsen voor dat het gezin thuis behandeld moest worden, en ze stemde toe. En nu kunnen ze het huis niet verlaten, zelfs als je naar de winkel moet. De familie tekende een document waarin ze waarschuwden voor de verantwoordelijkheid voor het breken van de quarantaine. Maar na de kwijting tot nu toe, niemand kwam naar de Tyumens met een cheque.

Dit kleine interview was live 72.RU op Instagram (abonneer je zodat je niets interessants mist). Daarvoor communiceerden we anoniem met een van de eerste gevallen van coronavirusinfectie. Deze zeehond nam schokkende beelden van haar afdeling en toonde de omstandigheden waaronder haar behandeling plaatsvond.

Het aantal gevallen in de regio wordt elke dag geregistreerd (alleen al in de laatste 24 uur werden 49 mensen ziek). Maar ondanks dit, Rospotrebnadzor is van mening dat de toename van morbiditeit is bijna gestopt. Voor actuele informatie over de pandemie in de regio – volg in onze online tekstuitzending.

Geef een reactie