Tyumenka en haar baby brachten een maand in quarantaine door. Ze heeft thuis coronavirus opgelopen.

Een bewoonster van Tyumen en haar kind zitten al een maand in quarantaine thuis. Ze werden door artsen geïsoleerd: eerst vanwege het vermoeden van contact met coronaviruspatiënten tijdens de behandeling in het ziekenhuis, en vervolgens – als geïnfecteerde COVID-19. Alleen Tyumenka gelooft niet volledig dat zij en haar dochter het virus daadwerkelijk hebben opgepikt – omdat ze ziek werden toen ze geen contact konden opnemen met iemand. Om aandacht te besteden aan de situatie, Tyumenka schreef in sociale netwerken aan de gouverneur Alexander Moor, maar kreeg geen antwoord. Journalist 72.RU, wat voor situatie het was.

Eind mei bracht Tyumenka haar dochter naar het ziekenhuis om zich te laten vaccineren. Na de ingreep steeg de temperatuur van het kind tot 39 graden. En op de injectieplaats, plotseling was er een bult. De vrouw belde de dokter en vertelde over de verslechtering van het welzijn van het meisje. Artsen, zei ze, koppelden wat er gebeurde met de reactie van het lichaam op het vaccin.

“Ik belde de artsen elke dag voor een week, omdat mijn dochter had koorts. Deskundigen kalmeerden, omdat ze de reactie op het vaccin aannamen. Op de zevende dag werden we naar het ziekenhuis gestuurd voor ziekenhuisopname,” zei Tyuanka.

Het gezin lag drie dagen in het ziekenhuis. Bij aankomst na de medische inrichting, de vrouw kreeg een telefoontje van specialisten en meldde dat zij en het kind in contact was geweest met een persoon met coronavirus infectie en werden geplaatst op een quarantaine van twee weken. De familie ging niet in op dit besluit. Maar toen de beperkende maatregelen ten einde kwamen, en ze een telefoontje kregen met een bericht over de verlenging van de quarantaine, brak het geduld van de vrouw.

“Ze kwamen naar ons huis en namen tests af. Het meest interessante is dat de analyse werd genomen van mijn dochter op 8 juni en het bleek positief te zijn, maar ons contact zo gezond met patiënten werd al op 12 juni geregistreerd. Blijkbaar woonde de baby vier dagen alleen. Ik heb zelfs rospotrebnadzor gebeld, ze antwoordden dat de analyse op 12 juni tot hen kwam, dus het contact wordt voor die dag geregistreerd. Wat is de logica? De vrouw is verontwaardigd. Hoe was het mogelijk om ziek te worden terwijl je thuis zat? Waarom heeft mijn dochtertje een positieve coVID-19 test en heb ik een negatieve? Waarom is het ziekenhuis waar we in quarantaine besmet zijn niet? We hebben over het algemeen het gevoel dat de diagnose verkeerd was. En al die tijd was er een temperatuur voor vaccinatie en ontsteking in het lichaam, zegt Tyumenka.

We vroegen om opheldering van het regionale kantoor voor de strijd tegen coronavirus infectie om uit te vinden hoe het mogelijk is om besmet te raken thuis COVID-19? En of er tests voor coronavirus kunnen zijn verkeerd.

– PCR-diagnostiek kan de aanwezigheid van het virus in het menselijk lichaam detecteren. Een nasopharyngeal uitstrijkje wordt genomen voor de studie. De aanwezigheid van het genetisch materiaal van de ziekteverwekker betekent dat de persoon op het moment van de analyse besmet is. De testsystemen die vandaag worden gebruikt zijn zeer nauwkeurig. Negatieve reacties zijn echter ook mogelijk (zelfs als er symptomen zijn die vergelijkbaar zijn met COVID-19). De redenen hiervoor kunnen zijn: een kleine virale belasting (kleine hoeveelheid virus in het biomateriaal), late stadia van de ziekte (het virus is al “gedaald” naar de longen van de bovenste luchtwegen), de menselijke factor (verstoringen in de verzameling van biologisch materiaal), – zei in de dienst.

De coVID-19 is een asymptomatische vervoerder in de regio Tyumen, volgens het hoofdkantoor, goed voor 36,4% van het totale aantal gevallen. En infectie met coronavirus van een persoon die op zelf-isolatie is minimaal. Het is mogelijk met de levering van voedsel, medicijnen en ga zo maar door.

Het is niet de eerste keer dat families in Tyumen twijfelen of ze een coronavirusinfectie hebben gehad. Lees de column van de auteur van een vrouw die woonde met haar man in het land en zag niemand anders, maar in haar bloed gevonden antilichamen.

Aan de vooravond van de test vertelde een andere Tyumen. Maxim Karpikov leerde over het positieve resultaat en probeerde te begrijpen wat te doen met de nieuwe informatie. De Tyumen man vertelde over zijn vragen en zoeken naar een oplossing in de column van de auteur.

Geef een reactie