‘Dit is een roman over ons hondenleven’: De ‘Top Secret’-veteraan vertelde over zijn debuutboek

Beroemde Russische journalist Dmitry Likhanov heeft zijn eerste grote boek “Bianca. The Life of a White, dat vleiende recensies kreeg van Russische intellectuelen als Andrei Konchalovsky en Yuri Vyazemsky. Hij beschrijft zijn werk als een boek over de mensen rond de hoofdpersoon – de witte husky Bianca.

Volgens Dmitry Likhanov, het perceel is gebaseerd op het echte verhaal van een hond genaamd Taiga, wiens leven hij keek voor meerdere jaren in een afgelegen dorp in de regio Arkhangelsk. Door de wil van het lot van het lot van Tyga’s lot kreeg naar het dorp, waar ze bleef in de zorg van de lokale bewoners.

De hond is de belangrijkste schakel van het boek. Maar als je breder kijkt, is het een roman over mensen om haar heen, en nog breder, over het hondenleven van ons, zegt de auteur van het boek.

De roman werd uitgegeven door EXMO. Regisseur Andrei Konchalovsky en MGIMO professor, presentator van het programma “Smarts and Smarts” Yuri Vyazemsky gaf hem beoordelingen, waardoor hij op een lijn met de klassieke werken van Turgenev, Bunin en Tsjechov. Het WDAY.RU portaal citeert Konchalovsky:

“Dit boek is doordrenkt met liefde voor de natuur, voor alle levende wezens, voor al deze Tsjechovian mislukte mensen. De bewegingen van het plot zijn onverwacht, maar logisch, dat is echt ons leven.

De auteur zelf beschouwt zichzelf onwaardig voor vergelijking met klassiekers, hoewel hij merkt op dat hij probeert om ze te evenaren en luister aandachtig met inbegrip van de oude, bijna vergeten toespraak.

Dmitry Likhanov werkt momenteel aan zijn tweede roman, Star and Cross, die twee periodes beslaat: van 1985 tot 2017 en van 250 tot 300. De plot is gebaseerd op het echte verhaal van een echte monnik. De auteur benadrukt dat het lezen van de roman “moeilijk zal zijn, maar interessant.”

Dmitry Likhanov is de zoon van de beroemde schrijver Albert Likhanov, wiens boeken zijn gebaseerd op verschillende films. Onder hen zijn “Mijn generaal”, “Team 33” en “Last Cold.” Dmitry Likhanov begon zijn werk in de jaren 1980 in de Sovjet-Rusland krant en Ogonek magazine. Eind jaren ’80 werd hij columnist voor de mega-populaire krant Top Secret, die als een van de eersten in het land onderzoeksjournalistiek publiceerde. Een van Likhanov’s meest spraakmakende materialen in Top Secret is een reeks publicaties over de activiteiten van de KGB, waaronder de moordaanslag op Alexander Solzjenitsyn.

Geef een reactie