Champignons zijn eetbaar en niet erg. Hoe niet te krijgen vergiftigd na een stille jacht – instructie

Champignons in Tyumen en omgeving dit jaar ging eerder dan normaal – zelfs ervaren paddestoel plukkers zijn verrast. Als je op een stille jacht gaat, raden we je aan om de kaart van paddenstoelenplekken te bekijken.

En dat de wandeling geen overlast is geworden, publiceren we het advies van Rospotrebnadzor over welke paddenstoelen je in één keer eten, wat – pas na een zorgvuldige voorbereiding, en waarvan het beter is om weg te blijven.

Giftige paddestoelen

Soorten giftige paddestoelen zijn relatief weinig, onder de meest beroemde – bleke prullenbak en een aantal giftige paddestoelen in de buurt (groen, lente, stinkende prullenbak), die vaak worden verward met groene kaas, paddestoelen. Tekenen van bleke afvalvergiftiging verschijnen 8-12 uur na het gebruik ervan: ernstige buikpijn, frequente diarree met continu braken, ernstige dorst, hoofdpijn, koud zweet. De menselijke lichaamstemperatuur daalt tot 36-35 graden Celsius, de pols wordt zwak en de ledematen zijn koud. Na een tijdje komt er een periode van denkbeeldige verbetering, die tot 2-4 dagen duurt. De derde fase van het klinische beeld van bleke afvalvergiftiging is de tekenen van acuut lever-, nier- en hartfalen met geelzucht, stopzetting van urine en een scherpe afname van de druk. De sterfte is maar liefst 50%.

De giftige stof vliegen en lucht – muskarine, fungeert als een drug. Na 0,5-2 uur na het eten van de schimmel begint braken, vrijgegeven overvloedig speeksel en zweet, beginnen buikpijn. In deze adem hees, overvloedig vrijgegeven slijm. Vaak zijn er waanvoorstellingen, hallucinaties, in ernstige gevallen – stuiptrekkingen, bewustzijnsverlies. Je hoeft de ambulanceoproep niet uit te stellen. Pre-medische zorg maatregelen zijn hetzelfde als voor vergiftiging met bleke prullenbak.

De belangrijkste oorzaak van vergiftiging is het onvermogen om eetbare en giftige paddestoelen en onjuiste bereiding van gerechten uit sommige eetbare paddestoelen te herkennen

Rospotrebnadzor (Rospotrebnadzor)

Vaak is de oorzaak van vergiftiging valse ooxide, die in de manden van paddestoelplukkers in grote hoeveelheden, aangezien zij in groepen groeien en een externe gelijkenis aan de herfstopenko hebben. Het onderscheidende kenmerk van deze open is de aanwezigheid van een baby rond het been.

Tekenen van vergiftiging door vliegen (rood, panter, stinkend), satanische schimmel, valse haver, evenals enkele paddestoelen van het geslacht lythtozibe verschijnen in anderhalf tot twee uur na hun gebruik: buikpijn, misselijkheid, braken, sterke speekselvloed, zweet. Dan begint de krankzinnigheid, er zijn wanen en hallucinaties, een persoon verliest het vermogen om zijn acties te beheren en valt in een staat die grenst aan krankzinnigheid. Dergelijke schimmels zijn vooral gevaarlijk voor kinderen, omdat intoxicatie de dood van een kind kan veroorzaken.

Onder de giftige paddestoelen is een dun varken, voorheen beschouwd als conventioneel eetbare paddestoel.

– Varkens werden tot voor kort als conventioneel eetbaar beschouwd. Echter, als gevolg van acute vergiftigingen, geregistreerd in de afgelopen jaren, zijn ze onvoorwaardelijk geclassificeerd als giftige paddestoelen, – de afdeling herinnert.

Eiwitstoffen in de vruchtlichamen van het varken veroorzaken een verandering in de samenstelling van het bloed. Het varken is in staat om nitraten, zware metalen accumuleren, en produceert soms het sterkste gif – muskarine.

Conventioneel eetbare paddestoelen

Gruzdy, golven, schachten, dia’s, rijen, pushers, violen met hars-achtige stoffen kunnen acute gastro-enteritis veroorzaken – ontsteking van de maag en dunne darm. Er zijn conventioneel eetbare paddestoelen zonder speciale behandeling is onmogelijk. Voorlopig moeten ze worden doorweekt voor een lange tijd, voortdurend veranderen van het water, en vervolgens 100 en 190.

Eetbare paddestoelen

Oude eetbare paddestoelen kunnen al eiwitafledingsproducten hebben, dus alleen relatief jonge paddenstoelen zijn geschikt voor voedsel. Bovendien kan de oorzaak van vergiftiging ten onrechte worden geoogst of gedroogde en ingeblikte paddestoelen worden geoogst. In ieder geval is het onmogelijk om te marineren of zout paddestoelen in gegalvaniseerde gerechten – dit kan leiden tot vergiftiging.

Let op waar je paddenstoelen verzamelt. Immers, ze absorberen al het vuil dat rond is. Eet geen paddestoelen verzameld naast industriële fabrieken, chemische fabrieken, snelwegen. Paddestoelen accumuleren kwik, lood, cadmium, andere zware metalen in hoge concentraties en worden dan gevaarlijk voor de gezondheid.

Paddestoelen kunnen een bron zijn van een zeer ernstige ziekte – botulisme. De ziekteverwekkers van botulisme in de vorm van sporenstokken komen vooral in de bodem voor. Als voor het inblikken paddestoelen werden slecht gereinigd en gewassen, op hun oppervlak samen met de kleinste deeltjes van de aarde kunnen ziekteverwekkers van botulisme. Thuis pasteurisatie doodt ze niet, en de omstandigheden in een hermetisch verstopte pot, zonder toegang tot zuurstof, gunstig voor de ontwikkeling van hen microbiële toxine – de meest gevaarlijke gif voor de mens.

Geef een reactie